© Rootsville.eu

The Jive Aces (UK)
tiltle: Keeping The Show On The Road
music: Swing
release date: 2024
info artist: The Jive Aces


© Rootsville 2024


De onbetwiste koningen van jive en swing, The Jive Aces, zijn terug met hun gloednieuwe album, “Keeping the Show on the Road”, een 14-track viering van hun ongelooflijke reis, opwindende liveshows en niet aflatende passie voor muziek.

Het opwindende sextet fascineert al tientallen jaren het publiek over de hele wereld - van het verbazen van de juryleden van Britain's Got Talent tot het uitverkopen van de allereerste swingdans in de Royal Albert Hall, ze stoppen nooit! Dit nieuwe album, hun eerste release sinds de pandemie, is een levendige mix van swing, jive, ritme en blues en vroege rock-'n-roll waar je gegarandeerd van gaat genieten.

Het titelnummer, een originele compositie, belichaamt het doorzettingsvermogen van de band en weerspiegelt hun toewijding om elk obstakel te overwinnen. Elk nummer is een keuze uit de meest gevraagde nummers van de band en is een levendige momentopname van hun opwindende liveshow, die op veler verzoek in de studio is vereeuwigd.

Opgenomen in de studio die ooit eigendom was van jazzlegende Chick Corea, is ‘Keeping the Show on the Road’ meer dan zomaar een album; het is een bewijs van de kracht van muziek en een langverwacht geschenk voor fans, waar vier jaar aan is gewerkt.


tracks:

1. Rockin' Is Our Bizness (2:36)
2. Clementine (3:07)
3. It Don't Mean A Thing (If It Ain't Got That Swing) (3:18)
4. The Pink Panther Theme (3:04)
5. La Vie En Rose (3:11)
6. St. James' Infirmary (3:59)
7. Baby, You've Got What It Takes (3:56)
8. Bim Bam (2:42)
9. That's Amore (3:40)
10. Bumble Boogie (3:16)
11. Dark Eyes (2:28)
12. Night Train (4:38)
13. Keeping The Show On The Road (2:41)
14. Big Noise From Winnetka (4:13)